Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Takvimleri geriye sararak ülkemizi tek parti devrinin karanlığına, 1970’lerin ideolojik kavgalarının veya 1990’ların istikrarsızlığının içine sürüklemeye çalışanlara geçit vermeyeceğiz.” dedi. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Kızılcahamam’da gerçekleştirilen istişare ve eğitim kampının açılış programında, katılımcılara, video konferans aracılığıyla hitap etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti Kadın Kolları İstişare ve Eğitim Kampı’na video mesaj gönderdi.       Kadın Kolları Başkanlığının, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeleri ile il başkanları için düzenlediği eğitim ve istişare toplantısının, AK Parti teşkilatına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, geçen 20 yılda, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı bünyesinde her kademede görev alanlara, sorumluluk üstlenenlere, çalışmalara bilfiil iştirak edenlere teşekkür etti, hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diledi.

Son kongrelerde yeni görev üstlenenleri de tebrik ededen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“AK Parti, kurulduğu günden beri her işini istişareyle yapan, istikametini milletimizle birlikte belirleyen, davasına ve ülkesine hizmet yolunda Hakk’ın rızası dışında gaye gütmeden mücadele yürüten bir partidir. Bu kutlu mücadelenin sancaktarlığını da hep kadınlarımız yapmıştır. ‘Türkiye’de girmedik ev, dokunmadık gönül bırakmama’ hedefiyle çıktığımız yolda elde ettiğimiz her başarıda en büyük pay kadınlarımıza aittir. Ülkemizde eğitimden iş hayatına, her alan gibi siyasette de kadınlarımızın hak ettiği konuma ulaşmasını AK Parti sağlamıştır.

Kurulduğumuz günden itibaren Kadın Kollarımızı, parti teşkilatımızın üç ana omurgasından biri haline getirdik. Elbette bu kolay bir mücadele olmadı. Kadınların siyasette bu derece güçlü bir konuma gelmesine karşı sergilenen direnci, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak sizlerle birlikte verdiğimiz mücadeleyle kırdık. Hanımların teşkilat yönetiminden milletvekilliğine, belediye başkanlığından meclis üyeliklerine kadar siyasetin her kademesinde bugün geldiği yeri, elbette önemli görüyoruz. Ama gidecek daha çok yolumuzun olduğunu da biliyoruz.” AA