Maliki, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi ile görüştü

Kanun Devleti İttifakı Başkanı Nuri el- Maliki, sorunları anayasa ve yasalara uygun olarak çözmek için siyasi güçler arasındaki diyalogun devam etmesine çağırıyor.

Maliki’nin basın ofisinden alınan açıklamaya göre, Kanun Devleti İttifakı Başkanı Nuri el- Maliki, Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’i kabul etti.

Açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler gözden geçirildi ve bu ilişkileri iki ülkenin çıkarlarına hizmet edecek bir şekilde geliştirmenin yolları ele alındı.

Ayrıca görüşme sırasında, bölgede yaşanan son güvenlik ve siyasi gelişmeler ve siyonist işgalin Gazze’ye yönelik süren saldırıları ele alındı.

Görüşmede, Maliki, Siyonist varlığın, Gazze Şeridi’ndeki masum insanlara yönelik saldırıda aşırı gittiğini ve İslam ülkelerinin bu saldırıya karşı durması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda, “uluslararası topluma, katil ve kurban arasındaki eşitlik pozisyonlarını terk etmesi” çağrısında bulundu.

Ayrıca El-Maliki, Irak’ın yerel seçimlere hazırlandığına işaret ederek ‘’sorunları anayasa ve yasalara uygun olarak çözmek için siyasi güçler arasındaki diyalogun devam etmesine’’ çağırdı.