Kerkük’te Hedef Futbol Akademisi

Kerkük’te Hedef Futbol Akademisi

Dr. Şemsettin Küzeci

Kuruluşu

Hedef Futbol Akademisi kurucuları Kerkük’ün önde gelen eski futbolcularından Uluslararası, Asya, İngiliz Federasyonu ve FİFA’dan Teknik direktörü A ve B sınıf diplomasına sahip olanlar Taha Kasım Yahya (Akademinin Teknik Müdürü), Ali Yahya (Antrenör), Raad Molla Şükür (Antrenör), (Ümit Adnan (İdari Müdür) ve Sabah Gafur Kasap (Kaleci Antrenörü) leri tarafından 1 Şubat 2017 tarihinde Kerkük’te kuruldu.

Kuruluş Amacı

Futbol Akademisi’nin kuruluş amacını Kurucu Kaptan Taha Kasım şöyle açıkladı: “Disiplin öğretmek, Kanunları bilmek, süreklilik ve toprak ile vatan sevgisi öğeleri Futbol oyunundan önce öğretmek olduğunu” söyledi. Kasım sözlerini “Daha sonra Futbolun teknik ve taktik, pas, şut, derebil, geçme, kafayla oynamak, top karşılama vs.” gibi konular gelir dedi.

 Başlangıç

İlk etapta Akademiye 250 genç futbolcu adayı katılmış, antrenmanlar yıl boyunca sürdürülmektedir. Tatilleri ise Hafta sonları (Cuma ve Cumartesi) günleri olmuştur. Akademinin kategorileri ise, 5-11 yıl bir grup, 12-15 yıl ikinci grup, günde 2 saat ve yaz tatil günleri ise 3’er saat olarak çalışmalar yapılır.

 Akademi’nin Statüsü

Hedef Futbol Akademisi kendi kendini idare ederek, katılımcılardan sembolik aylık ücretler tahsil ederek, araç-gereçler karşılanır ve maaşlar ödenmektedir. Bu uğurda tüm katılımcılar sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedirler.

Spor Bakanlığından B Sınıfı Derecesi

Akademi, Kerkük vilayetinde geniş bir popüler üne sahiptir. Irak Spor ve Gençlik Bakanlığın denetleme kurulunun B sınıflandırmasını aldığı ile yaptığı ziyaretten sonra Gençlik Bakanlığı’ndan en yüksek notu almış ve böylece Kerkük’te Spor kulüp ve akademilerin sınıflandırma arasında en yüksek notu elde etmiştir. Bu bağlamda da Hedef Akademisi önemli bir okul olarak, Kerkük’te onlarca genç futbolcu yetiştirmiş, futbol takımlarına da onları monte transfer etmiştir.

Hedef Futbol Akademisi Kadrosu

Şu anda ve 2023 yılı içerisinde 70 oyuncuya sahip olan Hedef Futbol Akademisi antrenmanlarını Kerkük Spor çalışmaları ve Park Bolivard Stadında; Taha Kasım Yahya, Ali Yahya, Muhammet Reşit, Kahtan Ali Esat, Salah Hasan, Muhammet Abdullah tarafından teknik ve idari anlamda çalışmalarını sürdürmektedirler.

Son olarak; Hedef Futbol Akademisi yıllar boyu yüzlerce sporcunun projesi olarak Kerkük’te hayata geçirilmiştir. Bu uğurda değerli sporcu, öğretmen, futbolcu ve kan arkadaşım Taha Kasım Yahya’yi ve ekibini yürekten tebrik ederin. Hepsine başarılar dilerken tüm futbolcu adayları gençlere de nice ünlü takımlarda oynamalarını temenni ederim.