Skip to content
14 Ekim 2026
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

Özgür Basın, Özgür Toplum

Sosyal medya hesaplarımız

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Primary Menu
  • HABERLER
    • Akademik Makaleler
    • Arapça
    • Azerbaycan
    • Basın
    • Dünya
    • Editörden
    • İngilizce
    • Kitap
    • Kültür – Sanat
    • Türkiye
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Genel Tanıtım
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim
  • Home
  • Haberler
  • “Kadınlar gülerse, dünya güler”: Bakü’de Azerbaycan, Özbekistan ve Türkiye kadınlarını bir araya getiren Birlik Gecesi düzenlendi
  • Azerbaycan
  • Haberler
  • Türk Dünyası

“Kadınlar gülerse, dünya güler”: Bakü’de Azerbaycan, Özbekistan ve Türkiye kadınlarını bir araya getiren Birlik Gecesi düzenlendi

Kerkük Gazetesi 9 Eylül 2026
5a4267fa-c8eb-45ff-8aa9-d07994e59357

Türk Dünyası Dayanışma ve Barış Kadınları İttifakı’nın kurucusu ve başkanı Aybeniz Bedelova ile kurucusu ve icra direktörü Zinyet Mirzayeva’nın girişimiyle, “Kadınlar gülerse, dünya güler” sloganı altında düzenlenen Birlik Gecesi; Azerbaycan, Özbekistan ve Türkiye’den çok sayıda iş kadını, kamuoyu temsilcisi, hukukçu ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren kadın temsilcilerini bir araya getirdi.
Etkinlikte kadın dayanışması, barış, dostluk, karşılıklı destek, Türk dünyasında kadınların aktifliğinin artırılması ve Azerbaycan–Özbekistan ilişkilerinin daha da geliştirilmesi konusunda önemli mesajlar verildi.
Gecenin ana sloganı olan “Kadınlar gülerse, dünya güler” sözü, etkinlikteki tüm konuşmalarda özel bir anlam taşıdı. Kadının ailede, toplumda, iş dünyasında, devlet yönetiminde, hukuk, eğitim, kültür ve diğer alanlarda aktif rol almasının sağlıklı ve barışçıl bir toplumun oluşmasına önemli katkı sağladığı vurgulandı.
Aybeniz Bedelova’dan kadın dayanışmasına çağrı
Etkinliğin girişimcisi ve Türk Dünyası Dayanışma ve Barış Kadınları İttifakı Başkanı Aybeniz Bedelova konuşmasında kadınların birlik ve karşılıklı desteğinin öneminden bahsetti.
Bedelova, kadınların yalnızca kendi başarılarıyla yetinmemesi, diğer kadınların da gelişimine ve başarıya ulaşmasına destek olması gerektiğini vurguladı. Ona göre kadın dayanışması güçlendikçe toplumda karşılıklı güven, iş birliği ve barış ortamı da güçleniyor.
“Kadınlar gülerse, dünya güler” sloganının yalnızca bir ifade olmadığı, aynı zamanda topluma verilen önemli bir sosyal mesaj olduğu belirtildi.
Etkinlik kapsamında Türk Dünyası Dayanışma ve Barış Kadınları İttifakı’nın kurucusu ve icra direktörü Zinyet Mirzayeva, İttifakın üç yıllık faaliyetleri hakkında kapsamlı bir değerlendirme ve rapor niteliğinde konuşma yaptı.
Mirzayeva, üç yıl içerisinde gerçekleştirilen projeler, düzenlenen etkinlikler, uluslararası ve toplumsal iş birlikleri, kadınların sosyal faaliyetlerinin ve Türk dünyasında dayanışma düşüncesinin teşvik edilmesine yönelik önemli girişimler hakkında katılımcılara ve konuklara ayrıntılı bilgi verdi.
Konuşmada İttifakın üç yıllık faaliyet süreci, elde ettiği sonuçlar ve gelecekteki faaliyet yönleri ele alındı.
Sunulan rapor, İttifakın Türk dünyasında dayanışma, barış ve kadınların aktif toplumsal katılımının teşvik edilmesi yönündeki istikrarlı ve hedef odaklı çalışmalarını bir kez daha ortaya koydu.
Konuşmasının sonunda Zinyet Mirzayeva, İttifakın temel faaliyet felsefesini şu sözlerle ifade etti:
“Hedefimiz güçlü kadın, güçlü Türk coğrafyasıdır.
Sloganımız: Gücümüz birliğimizdir.”
Özbekistan Milli Meclisi Milletvekili Şükran Seyidova’dan Azerbaycan–Özbekistan kardeşliği mesajı
Birlik Gecesi’nin dikkat çeken katılımcılarından biri Özbekistan Milli Meclisi Milletvekili Şükran Seyidova oldu.
Seyidova konuşmasında Azerbaycan ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin derin tarihî ve manevi köklere dayandığını vurguladı. İki halk arasındaki kardeşliğin yalnızca siyasi ve diplomatik ilişkilerle sınırlı olmadığını, aynı zamanda ortak tarih, kültür, dil, milli değerler ve manevi bağlarla güçlendiğini ifade etti.
Milletvekili, Azerbaycan ve Özbekistan kadınlarının farklı alanlarda elde ettiği başarılara özel olarak dikkat çekti. Ona göre her iki ülkenin kadınları toplumsal yaşamda, devlet yönetiminde, girişimcilikte, eğitimde, bilimde ve kültürde önemli başarılara imza atıyor ve ülkelerinin gelişimine büyük katkı sağlıyor.
Seyidova, Azerbaycan ve Özbekistan kadınları arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinin önemini vurgulayarak, kadınların ortak projelerde, sosyal girişimlerde ve uluslararası platformlarda daha aktif yer almasının Türk dünyasında dayanışmanın güçlenmesine hizmet edeceğini belirtti.
Ayrıca Azerbaycan ve Özbekistan arasındaki dostluk ve kardeşliğin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.
Azerbaycan ve Özbekistan kadınları büyük başarılara imza atıyor
Etkinlikte özellikle vurgulanan konulardan biri de Azerbaycan ve Özbekistan kadınlarının toplumun farklı alanlarında elde ettiği başarılar oldu.
Bugün her iki ülkenin kadınlarının iş dünyasından devlet yönetimine, eğitimden bilime, hukuktan kültüre kadar birçok alanda aktif faaliyet gösterdiği belirtildi.
Azerbaycan kadınlarının ülkenin sosyo-politik ve sosyal yaşamındaki aktif katılımı, girişimcilik ve iş dünyasında ortaya koydukları başarılı örnekler ile Özbekistan kadınlarının farklı meslek ve yönetim alanlarında giderek artan rolü, Türk dünyasında kadın potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor.
Etkinlikte kadınların elde ettiği başarıların paylaşılması ve kadınlar arasında deneyim alışverişinin artırılmasının yeni iş birliği fırsatlarının ortaya çıkmasına zemin hazırlayabileceği ifade edildi.
Etkinlikte ayrıca Türkiye’den katılan iş kadını ve XAURAGLOBAL şirketinin Ambassador Lideri Ayşe Özçobanların konuşması da büyük ilgi gördü.
Özçobanlar, Azerbaycan–Türkiye kardeşlik ilişkilerinin sarsılmazlığından ve “Bir millet, iki devlet” ilkesinin iki ülke arasındaki tüm alanlarda kendini göstermesinden bahsetti.
Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu vurgulayan Özçobanlar, iki ülke halkları arasındaki dayanışma ve karşılıklı desteğin özel önem taşıdığını ifade etti.
Ayşe Özçobanlar, etkinliğe davet edildiği için teşekkür ederek, bu tür platformların iş birliği ve dostluk ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.
Hukukçu, yazar-publicist Latife Oruc’tan kadınların hukuki bilinçlendirilmesine ilişkin mesaj
Birlik Gecesi’nde hukukçu, yazar-publicist, AYB, TYB, BYB, ÖYB ve QYB onursal üyesi, Cumhurbaşkanı bursiyeri Latife Oruc da konuşma yaptı.
Latife Oruc konuşmasında kadınların toplumda hukuki bilinçlendirme, sosyal sorumluluk ve sağlıklı toplumsal ilişkilerin oluşmasındaki rolüne dikkat çekti.
Kadınların kendi haklarını bilmesinin, hukuki okuryazarlığın artırılmasının ve toplumda karşılıklı saygı ilkelerinin güçlendirilmesinin öneminden bahsetti.
Latife Oruc’un konuşması etkinlik katılımcıları tarafından ilgiyle karşılandı. Kadınların toplumda daha aktif olması, hukuki ve sosyal konularda bilinçlendirme çalışmalarının güçlendirilmesi yönündeki görüşleri gecenin temel mesajları arasında yer aldı.
Etkinliğin dikkat çeken noktalarından biri de Türk Dünyası Dayanışma ve Barış Kadınları İttifakı’nın faaliyetleri, kadının toplumdaki rolü ve kadın dayanışmasının önemiyle ilgili sunumların farklı dillerde gerçekleştirilmesi oldu.
İttifak üyesi Sahibə Məmmədova Rusça, İttifak üyesi Gülmira Səfərova ise İngilizce konuşma yaparak kuruluşun faaliyet alanları ve temel amaçları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Çok dilli sunumlar, etkinliğin uluslararası niteliğini ve Türk dünyası kadınlarının dayanışma, barış ve iş birliği fikirlerini daha geniş kitlelere ulaştırma yönündeki çabalarını ortaya koydu.
Azerbaycan, Özbekistan ve Türkiye kadınlarından birlik mesajı
Birlik Gecesi’ne Azerbaycan’ın yanı sıra Özbekistan ve Türkiye’den de çok sayıda iş kadını ve kadın temsilci katıldı.
Etkinlik, Türk dünyası kadınları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından da özel önem taşıdı. Farklı ülkelerden kadınların bir araya gelmesi; yeni tanışıklıkların kurulmasına, fikir ve deneyim alışverişine ve gelecekteki iş birliği imkânlarının değerlendirilmesine olanak sağladı.
Gecede kadınların birbirlerine destek olması, ortak projeler gerçekleştirmesi ve farklı ülkelerdeki kadın kuruluşları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda görüşler dile getirildi.
Birlik Gecesi’nin katılımcıları
Etkinlikte Azerbaycan, Özbekistan ve Türkiye’den çok sayıda kadın temsilci yer aldı. Katılımcılar arasında:
Aybeniz Bedelova, Zinyet Mirzayeva, Latife Aliyeva, Zemine Aliyeva, Nehayet Aliyeva, Aynure Revani, İlahe Feteliyeva, Çimnaz Eyyubova, Lamira Bağırova, Gülistan Orucova, Gülmira Seferova, Gülşen Aliyeva, Leyla İbrahimova, Mehriban Aliyeva, Nermin İmanova, Nigar Abilova, Günay Seferova, Sahibə Məmmədova, Sedakət Hasanova, Sekine Abdullayeva, Aygün İsmayılova, İmuda Zeynalova, Camila Duruskari, Naibe Hasanova, Gülnare Mirzayeva, Ayşe Özçobanlar, Metanet Bedirova, Özbekistan Milli Meclisi Milletvekili Şükran Seyidova ve Hursanoy Sadullayevna yer aldı.
Kadın dayanışması Türk dünyasının geleceğine katkı sağlıyor
Gecenin sonunda verilen ortak mesaj ise kadınların dayanışmasının, dostluğunun ve karşılıklı desteğinin daha da güçlendirilmesi oldu.
Etkinlikte vurgulandığı üzere Azerbaycan, Özbekistan ve Türkiye kadınları arasında kurulan bu tür ilişkiler yalnızca bireysel iş birliklerine değil, aynı zamanda halklar ve ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da güçlenmesine hizmet ediyor.
“Kadınlar gülerse, dünya güler” sloganı etrafında düzenlenen Birlik Gecesi; kadınların sesinin daha geniş kitlelere ulaştırılması, toplumdaki rollerinin güçlendirilmesi ve Türk dünyası kadınları arasında dayanışma köprülerinin kurulması açısından dikkat çeken etkinliklerden biri oldu.

Paylaş:

Continue Reading

Previous: Kerkük’te Şehit Selahattin Avcı’nın heykelinin parmağı kırıldı
Next: Irak Parlamentosu Başkanı Heybet El-Halbusi Ankara’da

Related Stories

9b8dd9ca-2bcf-4591-b114-fa427590d2f6
  • Azerbaycan

Azerbaycanlı Şair Ülviyyə Əbülfəzqızı’ndan İki şiir

Kerkük Gazetesi 13 Ekim 2026
19c5885137_photo_2026-10-12_18-37-06
  • Haberler

ABD Başkanının Irak Özel Temsilcisi: Yargıç Faik Zeydan ile görüşmem verimli geçti

Kerkük Gazetesi 13 Ekim 2026
c9899cc1-1182-498d-a747-4c1cf0dd1e34
  • Türk Dünyası

“Türk Dünyası Ebedi Birlikte: Gençlerle Açık Diyalog” başlıklı uluslararası çevrim içi seminer düzenlendi

Kerkük Gazetesi 12 Ekim 2026

Güncel Haberler

Azerbaycanlı Şair Ülviyyə Əbülfəzqızı’ndan İki şiir 9b8dd9ca-2bcf-4591-b114-fa427590d2f6 1

Azerbaycanlı Şair Ülviyyə Əbülfəzqızı’ndan İki şiir

13 Ekim 2026
Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği 25. yılını muhteşem bir gece ile kutladı 846206831_938287075714027_249577316445675670_n 2

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği 25. yılını muhteşem bir gece ile kutladı

13 Ekim 2026
ABD Başkanının Irak Özel Temsilcisi: Yargıç Faik Zeydan ile görüşmem verimli geçti 19c5885137_photo_2026-10-12_18-37-06 3

ABD Başkanının Irak Özel Temsilcisi: Yargıç Faik Zeydan ile görüşmem verimli geçti

13 Ekim 2026
“Türk Dünyası Ebedi Birlikte: Gençlerle Açık Diyalog” başlıklı uluslararası çevrim içi seminer düzenlendi c9899cc1-1182-498d-a747-4c1cf0dd1e34 4

“Türk Dünyası Ebedi Birlikte: Gençlerle Açık Diyalog” başlıklı uluslararası çevrim içi seminer düzenlendi

12 Ekim 2026
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ mefkuremizi daha öteye taşımayı hedefliyoruz thumbs_b_c_493c2f8f41a58afaed1547cc20f61532 5

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ mefkuremizi daha öteye taşımayı hedefliyoruz

12 Ekim 2026

Editörden

8a680ac8-4ae7-4206-affa-f7b541cd7857
  • Azerbaycan
  • Editörden

Şemsettin Küzeci’nin Azerbaycan Kitaplarının imza günü

11 Ocak 2026
178386911_1925588547591950_2559509787806110237_n
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Haberler
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

Irak Türkmen Cephesi 26 Yaşında

24 Nisan 2021
ALTUNKÖPRÜ ŞEHİTLERİ (1)
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

30. Yılında Kerkük’te Altunköprü Katliamı

28 Mart 2021

Videolar

eed5bfac-185e-4361-a144-ea9eb702ee9d
  • Azerbaycan
  • Basın
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkmen Edebiyatı
  • Video
  • Videolar

Kerkük’ün Milli Yazarı Ata Terzibaşı’nın Hayatı Filim Oldu

26 Aralık 2024
demirel
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkiye
  • Türkmeneli
  • Videolar

20 önce Süleyman Demirel Irak Türkmen Öğretmenlerini kabul etmişti

23 Aralık 2020
indir
  • Basın
  • Haberler
  • Türkmen Basını
  • Türkmeneli
  • Videolar

Kerkük Gazetesi’nin YouTube kanalı açıldı

16 Kasım 2020

Foto Galeri

DSCI8493
  • Basın
  • Foto Galeri
  • Haberler

Türkmeneli TV’nin eski Teknik Müdürü Sacit Baydar Vefat etti

17 Ekim 2020
M ZİYA1
  • Foto Galeri
  • Kitap
  • Kütüphane

Mustafa Ziya’nin Küçük Not Defterinden Şiirler kitabı çıktı

20 Ocak 2020
1828866_620x410
  • Foto Galeri

ABD’li komutandan Münbiç’e ziyaret!

8 Şubat 2018
Facebook
kerkuk_turkuleri
Youtube

AMACIMIZ

Irak’taki Türkmenlerin gerçek anlamda varlıklarını, birlik ve beraberliklerini sağlamak; gazete yoluyla da sıkıntılarını, kültürlerini ve varlıklarını dünyaya tanıtmak ve Türk dünyası arasında bir köprü oluşturmaktır.

Bizi Takip Edin

Facebook Twitter Youtube Instagram
Menu
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim

  • HABERLER
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Genel Tanıtım
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.