Skip to content
13 Ocak 2026
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

Sosyal medya hesaplarımız

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Primary Menu
  • HABERLER
    • Akademik Makaleler
    • Arapça
    • Azerbaycan
    • Basın
    • Dünya
    • Editörden
    • İngilizce
    • Kitap
    • Kültür – Sanat
    • Türkiye
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Genel Tanıtım
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim
  • Home
  • Sivil Toplum
  • ITC Kifri Milletvekili Adayı Ardalan Tarık Raşit ile Röportaj
  • Sivil Toplum

ITC Kifri Milletvekili Adayı Ardalan Tarık Raşit ile Röportaj

Kerkük Gazetesi 22 Eylül 2025
image0 (1)

Irak Parlamento seçimleri yaklaşırken adayların çalışmalara yoğunluk vermesi özellikle Irak Türkmen Cephesi Süleymaniye’den (Kifri) milletvekili adayı Ardalan Tarık Raşit ile yaptığımız röportaj da hem kendisini yakından tanıyacağız hem seçilmesi halinde Süleymaniye(Kifri) nasıl hizmet edeceği hakkında bilgiler aldık.

Soru/ Ardalan Tarık Reşit Kimdir biraz kendinizden bahseder misiniz?

Cevap/İsmim Ardalan Tarık Raşit, 1993 Kerkük’te doğdum. Orta okul’u “Kara Oğlan” liseyi “Mehmet Korkmaz” Türkmen okulunda okuyup mezun olduktan sonra, Kalar’da “Garmiyan Üniversitesinden” mezun olarak eğitimimi tamamladım. Şimdi ise eğitimci olarak lise öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Soru/Irak Türkmen Cephesi(ITC) listesi Kifri’den aday olmanızda ki en büyük etken nedir?

Cevap/ Kifri’den aday olmamın en önemli sebebi, Kifri’de Türkmen milletine daha iyi hizmet etmek, eğitim’den kültüre, devlet içindeki atamalar, hükümetin kamu kurumlarda ki Türkmen milletinin temsili etmek, aynı zaman bende Bir eğitimci olarak, Türkmence eğitiminin önündeki sorunlarını çözüme kavuşturmak ,İlçede ki okullarımızı İyi bir eğitim sağlanması ve halkımızın sesinin gerekli mercilere ulaştırılması için aday oldum.

soru/milletvekili olursanız Irak Parlamentosunda ilk yapacağınız iş ne olur ve daha sonra ne gibi projeler planlıyorsunu?

Cevap/kazanırsan yapacağım ilk iş Süleymaniye-Kifri’deki Türkmenlerin sesini parlamentoda duyurmak olur. Çünkü hakkımızı almak için ilk önce sesiminiz duyulması gerekmektedir. öncelik verdiğim projelerden biride ilçede ki Türkmence eğitimi sorunlarını çözmek örneğin; kitaplarda ki Tercümanlık hatası, kitap eksikliği olsun bir çok eğitim alanında hizmet etmek istiyoruz ayrıca Kifri, bir çok alanda yetersiz hizmet ile karşı karşıya kalmaktadır. Kifri İlçesi, bir Turizm bölgesi olmasına rağmen şuan kadar biten bir proje yok. İlçede ki Turizmi geliştirmek öncelik verdiğimiz projelerden biri olacaktır.

Soru/seçilirseniz ve milletvekili olursanız Kifri ilçesinde ki Türkmenler için yapacağımız bir proje var mı vaadleriniz Nelerdir.

Cevap/öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben tüm Kifri halkına memleketime her alanda hizmet etmek istiyorum. İlçedeki gençleri özelikle Türkmen Gençleri için ister devlet kurumlarında, ister özel sektöre yönelmeleri için yapacağımız anlaşmalar ile bir çok genci iş sahibi yapcağız. Fabrikaları buraya getireceğiz,atölyeler kuracağız,tesisler acacağız, ticaretin olduğu bölgeleri geliştireceğiz. En önemli adımlarımızdan biride dar gelirli aileler için maaş bağlayacağız. Bu sadece ilk planlarımızda yer almaktadır, daha sayamadığımız bir çok projeye imza atacağız.

Soru/milletimizi seçime gitmeleri ve oy vermeleri için neler yaptınız çalışmalarınız sürüyor mu?

Cevap/ biz her zaman halkımıza  seçimin önemini,s eçime gitmesi için paneller, toplantılar, konferanslar, çalıştay, seminerler düzenlemekteyiz.ayrıca evlerimizi teker teker geziyoruz seçimin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için bu çalışmalarımız hala devam etmektedir.

Soru/seçim süreci boyuna neler yapmayı planlıyorsunuz projeleriniz nelerdir?

Cevap/ bizim öncelik verdiğimiz faaliyetlerden biri ailelerimizin teker teker evlerini gidip seçime teşvik etmek. Bunun yanında ilçede halkımızın yararına olacak şekilde eğitim kursları açacağız. öğrenciler için ek takviye kurs planlıyoruz, Gençler için spor aktiviteleri düzenleyeceğiz ve Türkmen aileleri ile bir araya gelmemiz için büyük bir buluşma düzenleyeceğiz.

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederiz son olarak, eklemek istediğiniz Türkmen Milletine söyleyeceğiniz bir şey var mı?

Cevap/milletimiz haklarını almamızı istiyorlarsa seçime katılmaları gerekmektedir. bazı vatandaşlarımız bu durumdan şikayetçi olabilir ama eğer seçime gitmezlerse elimizdeki olan bu şansıda kaybedeceğiz. eğer kazanırsak o zamam Parlamentoda Türkmenlerin haklarını almak için daha iyi çalışacağız. Haklarımızı almamız için en iyi yol seçim olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

ITC Süleymaniye- Kifri’den aday olan Erdalan Tarık Raşit, Röportaj boyunca Kifri’yi kalkındırmak, Türkmen milletine Hizmet etmek özellikle Bölge de Türkmence eğitimini ileriye taşınmak için çalışacaklarını vurguladı.

Röportaj

Mehmet Fazıl Vandavi

Kerkük Gazetesi-Kifri- Sleymaniye Muhabiri

***

Paylaş:

Continue Reading

Previous: Pazar’dan Pazar’a Gülhan Gürbüz’den ” Dikenin Bana Kalmış” Şiiri
Next: التركمان بين التحديات والفرص!

Related Stories

TÜDİŞ LOGO 2025
  • Sivil Toplum

Türk Dünyası Dostluk ve İş Birliği Derneği (TÜDİŞ) Ankara’da Faaliyete Başladı

Kerkük Gazetesi 1 Aralık 2025
bfc3071d-58c2-44a0-aebe-9685ef2714c5 (1)
  • Haberler

Kerkük Kültür Derneği ile Serdengeçti Derneği arasında protokol imzalandı

Kerkük Gazetesi 15 Eylül 2025
3f06c2cd-9eca-4974-9787-49bb7e57a971
  • Haberler

Irak Türkmenlerinden Ünlü Türkücü Mehmet Özbek’e vefa ziyareti

Kerkük Gazetesi 19 Kasım 2024

Güncel Haberler

Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz 01.12.26-Brükselden Yükselen Uyarı Türkiyesiz Güvenlik Olmaz 1

Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz

13 Ocak 2026
Vefatının 15. Yılında Kerküklü Şair ve İş insanı Sami Yusuf Tütüncü Kerkük’te 614745894_10229635698580066_3056200342351567487_n 2

Vefatının 15. Yılında Kerküklü Şair ve İş insanı Sami Yusuf Tütüncü Kerkük’te

13 Ocak 2026
Irak’ta Koordinasyon Çerçevesi Maliki üzerinde uzlaştı koordinasyon-1024xauto 3

Irak’ta Koordinasyon Çerçevesi Maliki üzerinde uzlaştı

12 Ocak 2026
Trump, İran, Venezuela, Grönland ve Ukrayna hakkında konuştu thumbs_b_c_1718911736ea9fb567dbf53dfe9992c1 4

Trump, İran, Venezuela, Grönland ve Ukrayna hakkında konuştu

12 Ocak 2026
Şemsettin Küzeci’nin Azerbaycan Kitaplarının imza günü 8a680ac8-4ae7-4206-affa-f7b541cd7857 5

Şemsettin Küzeci’nin Azerbaycan Kitaplarının imza günü

11 Ocak 2026

Editörden

8a680ac8-4ae7-4206-affa-f7b541cd7857
  • Azerbaycan
  • Editörden

Şemsettin Küzeci’nin Azerbaycan Kitaplarının imza günü

11 Ocak 2026
178386911_1925588547591950_2559509787806110237_n
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Haberler
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

Irak Türkmen Cephesi 26 Yaşında

24 Nisan 2021
ALTUNKÖPRÜ ŞEHİTLERİ (1)
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

30. Yılında Kerkük’te Altunköprü Katliamı

28 Mart 2021

Videolar

eed5bfac-185e-4361-a144-ea9eb702ee9d
  • Azerbaycan
  • Basın
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkmen Edebiyatı
  • Video
  • Videolar

Kerkük’ün Milli Yazarı Ata Terzibaşı’nın Hayatı Filim Oldu

26 Aralık 2024
demirel
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkiye
  • Türkmeneli
  • Videolar

20 önce Süleyman Demirel Irak Türkmen Öğretmenlerini kabul etmişti

23 Aralık 2020
indir
  • Basın
  • Haberler
  • Türkmen Basını
  • Türkmeneli
  • Videolar

Kerkük Gazetesi’nin YouTube kanalı açıldı

16 Kasım 2020

Foto Galeri

DSCI8493
  • Basın
  • Foto Galeri
  • Haberler

Türkmeneli TV’nin eski Teknik Müdürü Sacit Baydar Vefat etti

17 Ekim 2020
M ZİYA1
  • Foto Galeri
  • Kitap
  • Kütüphane

Mustafa Ziya’nin Küçük Not Defterinden Şiirler kitabı çıktı

20 Ocak 2020
1828866_620x410
  • Foto Galeri

ABD’li komutandan Münbiç’e ziyaret!

8 Şubat 2018
Facebook
kerkuk_turkuleri
Youtube

AMACIMIZ

Irak’taki Türkmenlerin gerçek anlamda varlıklarını, birlik ve beraberliklerini sağlamak; gazete yoluyla da sıkıntılarını, kültürlerini ve varlıklarını dünyaya tanıtmak ve Türk dünyası arasında bir köprü oluşturmaktır.

Bizi Takip Edin

Facebook Twitter Youtube Instagram
Menu
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim

  • HABERLER
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Genel Tanıtım
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.