ITC Heyeti ABD Kongre Üyesi Görüştü

Irak Türkmen Cephesi Başkan Yrd. ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan ile Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı ABD Kongre Üyesi Milletvekili Stephen F. Lynch ile ABD Kongresi binasında bir araya geldiler.

Bir saat 15 dakika süren görüşmede, Irak’taki güvenlik durumu, Merkezi Hükumette yapılacak reformlar, DAİŞ ile mücadele ve Türkmenlerin konumu masaya yatırıldı.

ABD Kongresini ziyaret eden ITC heyeti, DAİŞ tarafından Türkmenlere yönelik işlenen göçe zorlama, topraklarının kasıp edilmesi ve insanlık dışı öldürmelerin Soykırım olarak ABD Kongresi tarafından tanılması talebinde bulundu.

Ayrıca Irak Merkezi Hükumet, Türkmenlere, etnik temelli mezhebe göre değil, üçüncü unsur olduklarına göre hakların tanınması konusunda özen göstermesi gerekliğini vurgulayan ITC heyet, ABD Kongresinde gördükleri samimi karşılanmadan dolayı kongresmene şükranlarını sundular.
Kongre Üyesi Milletvekili, Stephen F. Lynch ITC heyetine teşekkürlerini sundu ve Türkmenlerin önerilerini dikkate alacağını ve kongredeki diğer üyelerle bu konuları görüşeceğini söyledi.