
İstanbul Şişli’deki Irak Başkonsolosluğu’na motosikletle gelen iki şüpheli binaya uzun namlulu silahlarla 9 el ateş açtı. Ardından hızla kaçmaya çalışan saldırganlar kaza geçirince kıskıvrak yakalandı. Saldırıda başkonsolosluğa dokuz kurşun isabet ederken, kimse yaralanmadı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli saldırıda can ve mal kaybı olmadığını duyurdu. “Irak’ın Ankara, İstanbul ve Gaziantep’teki diplomatik misyonlarının güvenliği için her türlü önlem alınmıştır” ifadesini kullandı.
Öte yandan, Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, saldırının yaşandığı konsolosluk binasına gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Ertürkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Geçmiş olsun” dileklerini bildirdiklerini ifade ederek, Irak Devleti’nin yanında olduklarını dile getirdi.
‘Daltonlar’dan Irak’a tehdit!
İstanbul Şişli’de bulunan Irak Başkonsolosluğuna düzenlenen silahlı saldırıyı Bağdat hükûmetinden intikam almak isteyen organize suç örgütü “Daltonlar”ın düzenlediği ortaya çıktı. Liderleri Ahmet Mustafa Timo’nun Türkiye’ye iade edilmesinin misillemesi olduğunu sosyal medyadan duyuran çete, Bağdat hükûmetini de tehdit etti. Çete, Bağdat hükûmetine tehditler savurdu.
“BU ATEŞE ARTIK KİMSE SU DÖKEMEYECEK”
Saldırının ardından suç şebekesi üyeleri sosyal medyadan yaptıkları paylaşımla Bağdat yönetimini tehdit etti: “Hakkında kırmızı bülten kararı olmadan kanunsuz bir şekilde ve yargılamadan para karşılığı MİT güçlerine kardeşimizi satan Irak hükûmeti ve diğer namussuz emniyet birimleri bilsin ki, bu saatten sonra bu ateşe artık kimse su dökemeyecek, bizim birbirimiz için nelerden vazgeçtiğimizi herkes öğrenecek.”
Türkiye’ye getirilen Timo’nun 27 Mayıs 2024’te Eyüp Kara’nın ve 25 Ağustos 2024’te Yunus Erden’in öldürülmesinde yer aldığı tespit edildi.
Kaynak: NTV-TÜRKİYE GAZETESİ (AKY)