Skip to content
13 Ocak 2026
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

Sosyal medya hesaplarımız

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Primary Menu
  • HABERLER
    • Akademik Makaleler
    • Arapça
    • Azerbaycan
    • Basın
    • Dünya
    • Editörden
    • İngilizce
    • Kitap
    • Kültür – Sanat
    • Türkiye
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Genel Tanıtım
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim
  • Home
  • Yazarlar
  • İsrail’in yaptığı soykırımdır!
  • Dünya
  • Fevzi Türker
  • Yazarlar

İsrail’in yaptığı soykırımdır!

Fevzi Türker 21 Kasım 2023
152729

İsrail’in Yaptığı Soykırımdır!

Fevzi Türker

7 Ekim 2023’te Hamas örgütünün İsrail’e saldırısıyla başlayan Gazze savaşı tüm şiddetiyle 45 gündür sürmektedir. İsrail’in başlattığı savaş, İsrail’i haklı duruma düşürdüğü gibi onların amaçlarına da hizmet etmektedir.

İsrail ordusu Gazze’nin her köşesine gece gündüz havadan, karadan ve denizden acımasızca binlerce ton bomba yağdırarak saldırmaktadır. Bu saldırılarda taş üstünde taşın kalmadığı Gazze’deki hastanelerin bile çoğu vurularak yıkılmış ve büyük çoğunluğu bebeklerden oluşan binlerce Gazelli hayatını kaybetmiştir. Gazelliler için savaş, Gazze’de şu an yaşamayı ölmekten daha zor hale getirmiştir.

Gazze savaşı, savaş olmaktan çıkmış ve dünya kamuoyunun özelikle de Türk toprağı Hatay konusunda, sözde Ermeni soykırımı yalanında Türkiye’yi iki de bir suçlayan başta Filistinli yöneticiler ile 400 milyonluk Arap aleminin gözü önünde gerçek ve eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma dönüşmüştür.

Ermeni çeteleri, Ruslarla İngilizlerin vaatlerine kanarak Ermenileri sadık millet olarak gören Osmanlı devletine ve ordusuna 1914’ten itibaren ihanet ederek Doğu Anadolu’da sıkça saldırmaya başlamışlardır. Osmanlı devleti kendi güvenliğini korumak adına Doğu Anadolu’da yaşayan Ermenileri 1915’te aldığı bir kararla, Osmanlı toprakları dışına göçe zorlamamıştır. Suriye, Lübnan ve Irak gibi Osmanlı vilayetlerine, soykırım uygulamadan, düzenli bir tehcirle yerleştirmeye başladı.

Otuz yedi Türk diplomatı şehit eden Ermeni ASALA örgütünün üyeleri ne yazık ki kardeş bildiğimiz Filistin kamplarında eğitilmişlerdir. Filistin yetkilileri, KIBRIS ve KARABAĞ konularında hep Rum ve Ermenilerden yana olduklarını açıkça bildirmişlerdir. Çok değil kısa bir süre önce Filistin yönetimi sözde Ermeni soykırımının 100. yılı anısına PUL bile bastırmıştır.

Türk diplomatları şehit eden Ermeni teröristleri kamplarında eğiten ve Türkleri soykırım yapmakla suçlayan Filistin liderlerine ve sözde Ermeni soykırımını resmen tanıyan Libya, Suriye ve Lübnan hükümetlerine soykırımın ne olduğunu veya kimin soykırımcı olup kimin soykırımcı olmadığını sormak lazım. Cevabı görmek istiyorsanız, şu anki Gazze’ye bakın. Bugün hala her şeye rağmen dramlarını anlayarak soykırıma maruz kalan Gazellilerin yardımına koşan Türkiye ve Türk milletinden başka bir ülke ve millet var mı?

Filistin’i Türkler yıllarca savundular. Daha sonra Osmanlı Türkleri de, özellikle Kudüs’e 400 yıl gözleri gibi bakmışlardır. Filistin’i 1. Dünya savaşında kimlerin İngilizlere peşkeş çektiği ortadadır.

İsrail, Filistin yönetiminin, Arap devletlerinin ve dünyanın gözü önünde Gazze’yi haritadan silmek üzeredir. Hatta ölüm kalım savaşı veren Gazzelileri gerçek bir soykırım yaparak göçe zorlamayı hedefliyor.

Filistinli kardeşlerimize zamanı gelmişken sormak lazım: Gazellilerin cesetleri soykırımcı İsrail askerlerinin postalları altında çiğnenirken siz hala sözde Ermeni soykırımını tanımaya devam mısınız? Veya İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımı görmezden mi geleceksiniz? Tarihi gerçekler ve belgeler ortada isteyen herkese açık. Osmanlı devletinin, Ermenilere karşı soykırım diye bir uygulaması olmamıştır.

Ermeni soykırımı yalanını, 40 milyon Kızılderili’yi yok eden ABD, 5 milyon Yahudi’yi yakan Hitler Almanya’sı, milyonlarca Afrikalıyı ve Cezayirliyi katleden Fransa, İngiltere ve yüzbinlerce Türkü sürgünlerde öldüren Stalin Rusya’sı gibi devletlerin uydurduğu kuyruklu bir yalandan başka bir şey değildir.

Allah Türkiye’yi ve Türkleri, sözde Ermeni soykırımı yalanıyla güneş gibi parlayan tarihi gerçekleri balçıkla sıvamaya çalışan emperyalist ülkelerin kötülükleri ve iftiralarından korusun.

Paylaş:

Continue Reading

Previous: Irak Cumhurbaşkanı Reşid, Azerbaycan’da
Next: TÜBİTAK Azerbaycan’da

Related Stories

01.12.26-Brükselden Yükselen Uyarı Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
  • Prof. Dr. Ata Atun

Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz

Prof. Dr. Ata Atun 13 Ocak 2026
thumbs_b_c_1718911736ea9fb567dbf53dfe9992c1
  • Dünya

Trump, Venezuela’daki geçici yönetimin ABD’ye 30 ila 50 milyon varil petrol vereceğini duyurdu

Kerkük Gazetesi 7 Ocak 2026
IMG_5961
  • Prof. Dr. İsa Kayacan

Türkmeneli’nin Türk Dünyasındaki Kültür Elçisi Kerküklü Şemsettin Küzeci

Prof. Dr. İsa Kayacan 6 Ocak 2026

Güncel Haberler

Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz 01.12.26-Brükselden Yükselen Uyarı Türkiyesiz Güvenlik Olmaz 1

Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz

13 Ocak 2026
Vefatının 15. Yılında Kerküklü Şair ve İş insanı Sami Yusuf Tütüncü Kerkük’te 614745894_10229635698580066_3056200342351567487_n 2

Vefatının 15. Yılında Kerküklü Şair ve İş insanı Sami Yusuf Tütüncü Kerkük’te

13 Ocak 2026
Irak’ta Koordinasyon Çerçevesi Maliki üzerinde uzlaştı koordinasyon-1024xauto 3

Irak’ta Koordinasyon Çerçevesi Maliki üzerinde uzlaştı

12 Ocak 2026
Trump, İran, Venezuela, Grönland ve Ukrayna hakkında konuştu thumbs_b_c_1718911736ea9fb567dbf53dfe9992c1 4

Trump, İran, Venezuela, Grönland ve Ukrayna hakkında konuştu

12 Ocak 2026
Şemsettin Küzeci’nin Azerbaycan Kitaplarının imza günü 8a680ac8-4ae7-4206-affa-f7b541cd7857 5

Şemsettin Küzeci’nin Azerbaycan Kitaplarının imza günü

11 Ocak 2026

Editörden

8a680ac8-4ae7-4206-affa-f7b541cd7857
  • Azerbaycan
  • Editörden

Şemsettin Küzeci’nin Azerbaycan Kitaplarının imza günü

11 Ocak 2026
178386911_1925588547591950_2559509787806110237_n
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Haberler
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

Irak Türkmen Cephesi 26 Yaşında

24 Nisan 2021
ALTUNKÖPRÜ ŞEHİTLERİ (1)
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

30. Yılında Kerkük’te Altunköprü Katliamı

28 Mart 2021

Videolar

eed5bfac-185e-4361-a144-ea9eb702ee9d
  • Azerbaycan
  • Basın
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkmen Edebiyatı
  • Video
  • Videolar

Kerkük’ün Milli Yazarı Ata Terzibaşı’nın Hayatı Filim Oldu

26 Aralık 2024
demirel
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkiye
  • Türkmeneli
  • Videolar

20 önce Süleyman Demirel Irak Türkmen Öğretmenlerini kabul etmişti

23 Aralık 2020
indir
  • Basın
  • Haberler
  • Türkmen Basını
  • Türkmeneli
  • Videolar

Kerkük Gazetesi’nin YouTube kanalı açıldı

16 Kasım 2020

Foto Galeri

DSCI8493
  • Basın
  • Foto Galeri
  • Haberler

Türkmeneli TV’nin eski Teknik Müdürü Sacit Baydar Vefat etti

17 Ekim 2020
M ZİYA1
  • Foto Galeri
  • Kitap
  • Kütüphane

Mustafa Ziya’nin Küçük Not Defterinden Şiirler kitabı çıktı

20 Ocak 2020
1828866_620x410
  • Foto Galeri

ABD’li komutandan Münbiç’e ziyaret!

8 Şubat 2018
Facebook
kerkuk_turkuleri
Youtube

AMACIMIZ

Irak’taki Türkmenlerin gerçek anlamda varlıklarını, birlik ve beraberliklerini sağlamak; gazete yoluyla da sıkıntılarını, kültürlerini ve varlıklarını dünyaya tanıtmak ve Türk dünyası arasında bir köprü oluşturmaktır.

Bizi Takip Edin

Facebook Twitter Youtube Instagram
Menu
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim

  • HABERLER
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Genel Tanıtım
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.