Fatime Hacıyeva’dan Türkiye-Azerbaycan Kardeşlığı

Türkiye Azerbaycan kardeşliyi

Fatime Hacıyeva*

Türkiye ile Azerbaycan arasında tarih boyunca kopmaz dostluk ve kardeşlik ilişkileri olmuştur. Her iki halk da iyi günde, zor günde birlik olup birbirlerinin sevinclerine, üzüntülerine ortak oldu. Bu iki devleti birleştiren bir çok faktör var. Her şeyden önce tarihimiz, kültürümüz, dilimiz, dinimiz, milli değerlerimiz, halkımızın kardeşliği bu birliği sağlar.

Şu anda Azerbaycan ve Türkiye küresel ölçekte iş birliğinin ve ittifakın ender bir örneğini sergiliyor. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki gerçek dostluğun ve karşılıklı ilişkilerin öz halkımızın milli lideri Haydar Aliyevin “Tek millet, iki devlet” sözleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Paşa Atatürkün sözleriyle açıkça ifade edilmektedir. Kemal Atatürk, “Azerbaycanın sevinci sevincimiz, hüznü hüznümüzdür.” Ve son dönemde Recep Tayyip Erdoğanın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasıyla kardeşlik ilişkilerinin ne kadar güçlü olduğunu gördük. Halkımız ne kadar mutluydu. Bu bir kez daha kardeşlik ilişkilerinin güçlü ve kırılmaz olduğu anlamına geliyor! Türkiye-Azerbaycan birliğinin, dostluğunun ve kardeşliğinin bugün de başarıyla devam etmesi gurur ve mutluluk vericidir.

Ebedi Birlik Gençlik Kamu Birliği Türk birliğinin gelişmesi ve tarihimizin korunması doğrultusunda çeşitli projeler hayata geçiriyoruz. Azerbaycan vatandaşları olarak atamızı, köklerimizi, tarihi gerçeklerimizi dünyaya anlatmak, milli mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak bizim vicdan görevimizdir. Azerbaycan gençliği devletin yarattığı tüm şartları etkin bir şekilde kullanmalı ve vatana destek vermelidir.

Bugün biz Ebedi Birlik’te gençlik ruhumuzu birleştirip Anavatana layık vatandaşlar olmaya çalışıyoruz! Her şey Ana vatan için! Tarihimize sahip çıkalım ki nesillerimiz yaşasın. Bütün bunlar gösteriyor ki, Azerbaycan-Türkiye birliği, dostluğu ve kardeşliği sarsılmazdır!

* “Ebedi Birlik” Gençlik Kamu Birliğinin Diplomasi komitesinin başkanı