ERMENİSTAN 30 YIL ÖNCE DE BEBEKLERİ KATLEDİYORDU ŞİMDİ DE KATLEDİYOR!

Birinci Karabağ savaşı gazilerinden Siyaset Bilimci Arif Paşa, Tum1haber’e yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın sivil yerleşim yerlerine yönelik insanlık dışı katliamlarının ortağının, onlara silah, mühimmat, para ve siyasi destek veren Minsk Grubu üyesi Rusya ve Fransa olduğunu söyledi.

ERMENİLER SAVAŞ MEYDANINDAN KAÇIYOR, SİVİLLERİ VURUYOR!
“Ermeniler savaş meydanından kaçıyor fakat uzaktan sivil yerleşim yerlerine füzelerle saldırıyorlar” diyen Arif Paşa, “Ermenilere her türlü gelişmiş ağır silah ve füzeleri Ruslar ücretsiz olarak gönderiyor. Aslında Rusya açıkça Ermenistan’ın tarafında. Minsk Grubu üyesi Rusya ve Fransa açıkça Ermenistan’ın tarafını tutuyorlar. Ermenilerin alçakça gerçekleştirdikleri sivil ve bebek katliamının ortağı bu iki ülkedir. Terter, Mingeçevr, Ağdam gibi yerlerdeki sivil hedefleri vuruyor Ermeniler. Kendisini demokratik olarak adlandıran dünya bu katliama sessiz kalıyor. Dünyanın bu sivil katliamına sessiz kalmaması gerekir. Ancak köprünün altından çok sular aktı. İlk Karabağ savaşında elimizde hemen hemen hiç ağır silah yoktu. Artık modern silahlarımız ve güçlü bir ordumuz var. Bu kez biz muzaffer olacağız ve tüm topraklarımızı kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN 30 YIL ÖNCE DE BEBEKLERİ KATLEDİYORDU ŞİMDİ DE KATLEDİYOR!
Kendisinin de yer alarak yaralandığı Birinci Karabağ Savaşı’na atıfta bulunan Paşa, “O zaman bizim elimizde hiçbir önemli ağır silah yoktu. Ermenilerin ise son derece gelişmiş füzeleri, tankları, topları vardı. Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından çekilen Rus kuvvetleri Azerbaycan’dan tüm silah ve teçhizatlarını götürürken Ermenistan’da tam tersini yaptı. Mevcut silahların yanı sıra çok yüklü miktarda ağır silah, füze, tank, topu bedelsiz bir şekilde Ermenilere verdiler. Vahşi Ermeniler ise bu silahlarla Azerbaycan’ın üzerine çullandı. Tıpkı bugün olduğu gibi sürekli sivil yerleşim yerlerini vurdular. Hocalı’da katliam yaptılar. Sivilleri katlederken masum, günahsız çocuklarımızı işkencelerle öldürdüler. Çocuklarımızın derilerini yüzdüler. Hamile kadınlarımızın karnını deşerek ceninleri çıkarıp dolaştırdılar. Dünya yaşanan tüm bu insanlık dışı katliamlara sessiz kaldı. Dünya, bugün de ateşkese rağmen sivil yerleşim bölgelerini vurarak katliamlara imza atan Ermenistan’a tepki göstermiyor. Katliamlara sessiz kalıyor. Rusya, Fransa gibi ülkeler ise Azerbaycan Ordusu Ermenistan güçlerini ezerek ilerlediği için sürekli masada çözüm, ateşkes çağrıları yapıyor. Bu tam bir iki yüzlülüktür. O ülkeler Ermenistan Azerbaycan’ın yüzde 20’sini işgal edip sivil halkı katlederken neredeydi? Bu iki yüzlülük sürdükçe dünyaya barış gelir mi?” görüşünü dile getirdi.