El Halbusi: Irak Parlamento Başkanlığından İstifa etti

İstifa eden Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed El-Halbusi, Temsilciler Meclisi başkanlığından istifa kararını siyasi blokların liderleriyle görüşmediğini doğruladı.

El-Rafidain Diyalog Forumu’nda yaptığı konuşmada El Halbusi, “Parlamento oturumunun bu ayın 20’sinde yapılması gerekiyordu ve Başbakan Mustafa El Kazemi ertelenmesini önerdi.” dedi.

El Halbusi, ’’İstifa kararımı siyasi blokların liderleri ve meslektaşlarımla görüşmedim” diye konuştu ve “görevler teklif konusudur ve herkes bu aşamanın hassasiyetinin farkında olmalı” dedi.

Halbusi, “Meclis başkanlığından istifa etmemin üçlü ittifakla hiçbir ilgisi yok” diye devam etti, ve “Kimsenin Temsilciler Meclisi başkanlığına aday olmasını engellemiyorum.” Dedi.

Halbusi, “Birçok krizle gölgelenen siyasi güçler arasındaki ilişkiler normal olmalı” diye devam etti, “Varlığımı politikacılara dayatmayacağım ve istifa talebim önümüzdeki Çarşamba günü meclis oturumunu engellemiyor.” Dedi.

Halbusi, ‘’Görevimden istifa etmemin nedenlerinden birinin de siyasi çoğunluktan uzlaşı ile devlet yönetimine geçiş olduğuna’’ dikkat çekti ve “Üçlü ittifakın siyasi bir vizyonu var, ancak hükümet programının sunumuna ulaşmadı.” Dedi.

Halbusi, ‘’Dışlama iddiasında bulunanlar, siyasi çoğunluk ilkesini önerenlerle aynı kişilerdi” dedi ve gösterilerin anayasal bir hak olduğuna işaret etti.