Başbakan Sudani’den Irak ordusunun kuruluşunun yıl dönümü dolayısıyla mesaj

Silahlı Kuvvetler Başkomutanı ve Başbakan Muhammed Şiya Sudani, “Hükümetimiz, programı çerçevesinde silahlı kuvvetlerimizin rolünü her şekilde güçlendirmek için çalışmaya devam edecek.” dedi.

Başbakan Sudani Irak ordusunun kuruluşunun 102. yıl dönümü münasebetiyle paylaştığı mesajında, “Bugün, devletin gücü ve kolu, Irak’ın bağımsızlığının simgesi kahraman ordunun kuruluşunun 102. yıl dönümü. Bu yıl dönümü, yiğit ordumuzun her türden ulusal silahlı kuvvetlerin yanında yaptığı büyük fedakarlıklar ve değerli kanlar olmadan elde edilemeyecek bir istikrar atmosferinde yaşadığımız bir zamana denk geliyor.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Sudani, “Silahlı kuvvetlerimiz zengin bir zafer siciline sahip, en sonuncusu terörizmi yenmek ve topraklarımızı kötülüğün elinden kurtarmak için gösterdikleri kahramanlıktır.” dedi ve açıklamalarına şöyle devam etti:

“Hükümetimiz, programının bir parçası olarak, kahraman Irak ordumuzun liderliğindeki her türden silahlı kuvvetlerimizin rolünü güçlendirmek için çalışmaya devam edecektir. Savaşçılarının hareket, konuşlanma, yer tutma ve karşı saldırı yeteneklerini geliştirmek için teknoloji ve saha silahlarının geliştirilmesi üzerinde çalışıyor.”