Başbakan Sudani, Irak Ligi’nin seviyesini yükseltmenin önemini vurguladı

Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Ligi’nin seviyesini yükseltmenin önemini vurguladı. Başbakan Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Futbol Federasyonu Başkanı Adnan Dercal’i kabul etti.

Başbakan Sudani, açıklamaya göre, “Irak futbolunun geliştirilmesine yönelik adımları desteklemek için hükümetin sürekli desteğini vurguladı; bu, çeşitli kategorilerde ulusal takımları desteklemek ve uluslararası turnuvalara ve antrenman kamplarına katılmalarını sağlamak suretiyle Irak futbolunun gelişimine katkı sağlayacak. Bu adımlar, deneyim kazanmayı ve performansı artırmayı hedeflemektedir. Ayrıca, ülkenin çeşitli bölgelerindeki stadyumların ve spor tesislerinin rehabilite edilmesi ve yeniden yapılandırılması için destek sağlanacak.” dedi.

Başbakan Sudani, özellikle İspanyol Ligası (La Liga) ile işbirliği ve ortaklık anlaşması imzalandıktan sonra, Irak Ligi’nin seviyesini yükseltmenin önemini vurguladı. Bu anlaşma, Irak Profesyonel Lig’inin desteklenmesini, futbol yeteneklerinin geliştirilmesini ve kulüp çalışanlarının deneyimlerinin artırılmasını içermekteydi.