Başbakan es-Sudani, Ernst & Young’ın Rafideyn Bankası’nı yeniden yapılandırma planını inceledi

Deniz Nakip / Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani,  Rafideyn Bankasının yapılanmasını yeniden düzenleme planını tartışmak üzere Perşembe günü Ernst & Young temsilcileri ve finans sektöründeki üst düzey Iraklı yetkililerle bir araya geldi.

Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıya katılan Iraklı yetkililer arasında Maliye Bakanı, Irak Merkez Bankası Başkanı ve Başbakan danışmanları yer aldı.

Irak tarafı, hükümetin bankacılık ve finans sektöründe reform yapma hareketinin bir parçası olan planın uygulanması için değişiklik yapılmasını isteyen taslak plan üzerinde bazı gözlemlerde bulundu.

Başbakan, stratejinin daha önceki deneyimlerin bir kopyası değil, planlanan amacına ulaşması ve uyarlanabilir olması gerektiğini vurguladı.

Al-Sudani ayrıca, hükümetin bankacılık ve finansal reformdaki yeniden yapılanma ve dönüşümü gerçekleştirmek için gereken tüm olanakları sunmaya hazır olduğunu da belirtti.

Irak Başbakanı, ihtiyaç duyulan stratejiyi başarılı kılmak ve ekonomik dönüşüm bağlamında somut ilerlemeler kaydetmek için planı tamamlamanın aciliyetini vurguladı.