Anka Türk Birliği Hocalı şehitlerini andı

26 Şubat 2022 tarihinde Hocalı soykırımının 30. Yıldönümü dolayısıyla Ankara’da Anka Türk Birliği’nce her yıl olduğu gibi bu yıl da Mamak Kültür Merkezi’nde Anım toplantısı gerçekleştirildi.
İlk önce Hocalı soykırımı kurbanlarının anısı bir dakikalık saygı duruşuyla onurlandırıl, ardından Azerbaycan’ın Milli Marşı ve İstiklal Marşı seslendirildi.
Anka Türk Birliği genel başkanı Dr. Derya Akdemir açılış konuşmasını yaptı. Anka Türk Birliği başkanı Akdemir konuşmasında Hocalı soykırımının, saldırgan Ermeni politikasının bir sonucu olan yirminci yüzyılın bir trajedisi olduğunu dile getirerek, dünyanın hala bu soykırıma sessiz kaldığına dikkat çekti. ‘’Halkımız defalarca tarihi topraklarından kovulmuş, ülke içinde yerinden edilmiş mültecilere dönüşmüş ve tüm bunlara Ermenilerin katliamları eşlik etmiştir. Uluslararası hukukun tüm normlarını ihlal eden Ermenistan, bu amaca ulaşmak için her türlü suça ve zulme hazır olduğunu gösterirken, Dağlık Karabağ’ı ilhak etmeye çalışıyordu. Ama 2020 yılında kırk dört günlük Vatan Savaşta onların bu arzuları kahraman Azerbaycan ordusu, Muzaffer Ali Baş Komutan İlham Aliyev tarafından yerle bir edildi.”
Ardından, Dünya Söz Akademisi Derneği Başkanı, Prof. Dr. Hayrettin İvgin, şairler Kemalettin Kalkan, Zeynep Nahçivanlı konuşma yaparak Hocalı soykırımını şiirsel bir dille katılımcılara anlattılar.
Sonda Anka Türk Birliği Tiyatro Ekibi Hocalı kanayan yaramız isimli tiyatro oyununu izleyenlere sundular.